Monsanto: Πεπόνι με… ευρωπαϊκή πατέντα

Posted: by παντιγέρα in
0

To Eυρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας χορήγησε στη Monsanto δίπλωμα πατέντας για τη γονιμοποίηση πεπονιού. Συγκεκριμένα, τα είδη αυτά είναι ανθεκτικά σε μια ιογενή ασθένεια έχοντας εισάγει γονίδιο ανθεκτικότητας στους πόρους του πεπονιού. Η Monsanto, εταιρία κολοσσός, στο τομέα των σπόρων και χημικών προϊόντων προσπαθεί επανειλημμένα και με τη στήριξη κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, ενίοτε τα καταφέρνει να αποκτά πατέντες είτε για είδη που παράγονται με γενετική τροποποίηση είτε κατοχυρώνοντας ολόκληρες συμβατικές ποικιλίες ειδών.

Μέσω της πατέντας, γεωργοί εγκλωβίζονται σε μια σχέση εξάρτησης με την εταιρία, η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους παραγωγής και καλλιέργειας. Ασφαλώς ο έλεγχος της διατροφής από εταιρείες ενισχύει σε πολλές περιπτώσεις την επισιτιστική κρίση αλλά και την γενετική επιμόλυνση. Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι που «επενδύουν» στα γενετικά τροποποιημένα είδη για την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης, αφού όπως ισχυρίζονται, η Γη δεν μπορεί να θρέψει 7 και 8 δισεκατομμύρια άτομα και ο μόνος τρόπος για να μην πεινάσουμε είναι …η μετάλλαξη!

Πηγή: anarchypress.wordpress.com

Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας.

Αυτή η αυτοκρατορία για πάνω από έναν αιώνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

Βασισμένο πάνω σε εξονυχιστική έρευνα η ταινία συνδέει τα κομμάτια της ιστορίας της εταιρίας ανάμεσα σε έως τώρα κρυμμένα έγγραφα και αμέτρητες μαρτυρίες.

0 σχόλια:


back to top